Τι είναι τα προσαρμογόνα

Τα προσαρμογόνα είναι ουσίες ή φυτικά εκχυλίσματα που έχουν την ικανότητα να ενισχύουν τη φυσική μας κατάσταση, χωρίς να χρειαζόμαστε περισσότερο οξυγόνο για να τα καταφέρουμε.

Η χρήση φυσικών προσαρμογόνων από τον άνθρωπο έχει πλούσια ιστορία – ανάρρωση από ασθένειες, σωματική αδυναμία, εξασθένηση της μνήμης κ.ά. Πριν από περίπου 50 χρόνια, τα φυτικά προσαρμογόνα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς διαπιστώθηκε ότι αυξάνουν την αντίσταση του σώματος στο στρες και βελτιώνουν τη φυσική αντοχή. 

Η ασφάλεια από τη χρήση τους είναι δεδομένη, αφού μέσω διαδραστικών μηχανισμών αναζωογονούν το σώμα με ολιστικό τρόπο, και συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των καθημερινών επιπτώσεων του στρες στον οργανισμό, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας.

Calm bottle
settings

Τι είναι η Ασβαγκάντα

Η Ασβαγκάντα (Withania somnifera Dunal), η πρωταγωνίστρια των Nama Ashwa, είναι το εμβληματικό βότανο της Αγιουρβέδα, του παραδοσιακού συστήματος ιατρικής από την Ινδία. Αυτό το βότανο είναι γνωστό εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τώρα γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία παγκοσμίως, λόγω μιας πληθώρας σε πρόσφατες μελέτες στη φαρμακολογία και την ιατρική. Η Ασβαγκάντα προάγει την ισορροπία και την λειτουργικότητα στο σώμα: Είναι ένα προσαρμογόνο βότανο που βοηθά τον οργανισμό να προσαρμοστεί με επιτυχία σε στρεσογόνες συνθήκες, ένα από τα λίγα βότανα με σημαντικά οφέλη τόσο στις ψυχολογικές όσο και στις φυσιολογικές πτυχές της ανθρώπινης λειτουργίας.

Αυτό το βότανο είναι γνωστό εδώ και αιώνες, αλλά μόλις τώρα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη παγκοσμίως λόγω μιας έκρηξης πρόσφατων μελετών στη φαρμακολογία και την ιατρική.

Η Ασβαγκάντα λειτουργεί στο επίπεδο του συνολικού συστήματος του σώματος βοηθώντας στη διατήρηση της ισορροπίας στις ουσίες και τις διαδικασίες που εκτελούνται στο ανθρώπινο σώμα. Η Ασβαγκάντα αναφέρεται ως ο «Πρίγκιπας των Βότανων» στην Αγιουρβέδα επειδή έχει ένα εντυπωσιακά ευρύ φάσμα θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Ένα τέτοιο ευρύ φάσμα επιδράσεων προκύπτει επειδή η Ασβαγκάντα είναι ένα από τα πιο σύνθετα βότανα που περιλαμβάνει πολλά φυτοχημικά συστατικά. Αν και στην αγορά φυσικών προϊόντων, μεγάλο μέρος της συζήτησης για την Ασβαγκάντα επικεντρώνεται γύρω από τις βιθανολίδες ή τα συστατικά αλκαλοειδών, οι ειδικοί και οι γιατροί της Αγιουρβέδα τονίζουν ότι η Ασβαγκάντα έχει πολλά περισσότερα να μας προσφέρει από τις βιθανολίδες. Το ευρύ σύνολο των ενεργών συστατικών της πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για τις πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες της Ασβαγκάντα.

Ποια είναι τα οφέλη της Ασβαγκάντα;

Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους

Βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής ικανότητας

Βοηθά την υγιή διαχείριση βάρους

Βοηθά στη διατήρηση του θυρεοειδούς σε φυσιολογικές τιμές

Βοηθά στην προώθηση της μυϊκής δύναμης, της μάζας και της αποκατάστασης

Βοηθά στην ενίσχυση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής

Βοηθά στην προώθηση της σεξουαλικής λειτουργίας σε άνδρες και γυναίκες

Βοηθά στη διατήρηση υγιούς τεστοστερόνης στους άνδρες